У Львові презентуватимуть “Модерний націоналізм”

Шановні Львів’яни і гості міста!
Запрошуюємо Вас до участі в
презентації книжки Віктора Тимченка “Модерний націоналізм. Глобальні катастрофи та як їм зарадити” (2015), яка відбудеться 25 листопада 2015 року о 16-30 в приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13
Якщо у світі найближчим часом нічого не зміниться, то на нього чекає катастрофа – такого висновку доходить автор, аналізуючи демографічний вибух у країнах Півдня та його драматичні наслідки для європейської цивілізації. На цьому тлі активізуються націоналістичні рухи, котрі протистоять імперським мультикультурним експериментам.
В даній книзі автор проводить межу між націоналізмом і шовінізмом, сильними і слабкими націями, називає союзників і противників націоналістів у їхній боротьбі, а також не обходить гострі питання радикалізму і тероризму.
На великому матеріалі Віктор Тимченко простежує розвиток націоналістичної ідеології від наукових витоків у добу її зародження до сьогодення, аналізує сучасні трансформаційні процеси, роль народу і території, ідеї та провідника, порушує проблеми сувернітету, націоналістичної спадщини, ставлення до расизму, антисемітизму та вождизму.
Віктор Тимченко народився в Україні. Закінчив Київський університет ім. Тараса Шевченка, за фахом -журналіст. 1990 року переїхав до Німеччини – на батьківщину дружини. У Берліні, Гамбургу і Мюнхені видав кілька книг політичної аналітики. Член Спілки письменників Німеччини.
В Україні 2013 року широкого розголосу набула його книга “Час націоналізму”, яка є невід’ємною складовою цього видання.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа