У Львові презентували “Посібник організатору та інструктору військово-патріотичного виховання молоді”

“Мусимо готувати молодь до захисту Батьківщини, активно розвиваючи військово-патріотичне виховання”, — Іван Гавдида, 1998.

У Львівському обласному молодіжному центрі відбулася презентація незвичайної книги — “Посібника організатору та інструктору військово-патріотичного виховання молоді”.

Першим етапом події була, звісно, сама презентація, під час якої представники різних громадських організацій мали змогу ставити запитання безпосередньо одному із авторів книги — Миколі Бігусу.

6756bfe4e7

З метою розробки єдиної методичної та програмної платформи у сфері національно-патріотичного виховання, видання посібника підтримало шість громадських організацій, серед яких “Пласт”, Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій (ВОВПО), Національний Альянс, Молодіжний Націоналістичний Конгрес, СРУБ та Навчальний центр української добровольчої армії.

“Посібник організатору та інструктору військово-патріотичного виховання молоді”розповідає про різні аспекти військово-патріотичного виховання: як теорію, так і практику. Серед інших, тут розкриваються форми та методи виховання, створення військово-патріотичного осередку, як підготувати та провести вишкіл, підсумкові форми, підготовка інструкторів, участь дівчат у військово-патріотичному вихованні, та ін.

Україна, як держава та нація, зараз бореться за свою самостійність та самобутність, тож метою створення цього підручника є підготовка якісно нової генерації молодих громадян. Саме це, нове покоління, й зможе забезпечити країні стабільність, привести її до перемоги і взяти курс на краще майбутнє.

Як зазначають автори, підготовка організаторів та інструкторів військово-патріотичного виховання — це передумова, першочерговий крок до цього. Адже, наприклад, зараз більшість викладачів такого предмету в школі, як Захист Вітчизни, кадри старої радянської ідеологічної школи. У цій книзі представлені нові методи, які передбачили досвід минулого і зорієнтовані на майбутнє.

“Посібник, безсумнівно, є корисним для більшості громадських організації, що безпосередньо або опосередковано беруть участь у військово-патріотичному вихованні молоді, адже у ньому зібрано досвід та методики різних організацій чи ініціатив. Автори намагалися зробити його універсальним та робили акцент не на кінцевому алгоритмі, а на методиці та загальній стратегії військово-патріотичного виховання”, — переконує Данило Шепінько, учасник презентації, член ГО “МНК-Львів”.

Прес-служба Львівського МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа