У Львові обговорюватимуть досвід національно-визвольних рухів України та Угорщини

Завтра, 15 грудня 2016 року, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбудеться круглий стіл «Національно-визвольні рухи у Центрально-Східній Європі 40-их–50-их років ХХ ст.: досвід України та Угорщини». Участь у засіданні круглого столу візьме Консул Угорщини Ласло Віда.

Під час заходу експерти з України та Угорщини дискутуватимуть щодо найважливіших аспектів національно-визвольного руху у Європі ХХ століття та обговорюватимуть вплив радянізації та колективізації на закарпатський регіон України. Окрему увагу учасники дискусії закцентують на методах, які застосовував комуністичний режим у боротьбі з національно-визвольним рухом під час проведення повоєнних виборчих кампаній та протистоянні комуністичному режиму Організації українських націоналістів на Львівщині.

Також, в рамках проведення круглого столу, о 9.40 у Виставковій залі Університету відбудеться презентація експозиції робіт, об’єднаних символічною назвою «По п’ять», закарпатського художника та скульптора Петера Матла. Виставки присвячена трагічній історії сталінських концтаборів.

Запрошуємо усіх охочих.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа