У Львові на Личаківському цвинтарі здійснили наругу над похованнями учасників АТО

Це не Марсове поле, а поле №76 біля Архангела Михаїла, де ховали учасників АТО і трошки – загиблих у 2022 році.

На відеокамерах записалося нечітке зображення людини в каптурі, яка ходить між могилами і розкидає лампадки і квіти. Орієнтовно це відбувалося о 2:42 ночі.

 

Поліція отримала про це повідомлення від родичів похованих:

Поліцейські Львівщини встановлюють зловмисників, які здійснили наругу на могилах наших Героїв
Сьогодні, 20 жовтня, о 09.30 до поліції надійшло повідомлення про пошкодження кількох могил військовослужбовців на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища у Львові.
На місці події працюють слідчо-оперативна група та співробітники інших служб поліції Львівщини.
Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення осіб зловмисників, які здійснили наругу на могилах захисників.

Вирішується питання правової кваліфікації події.

Поліція Львівської області

Є також офіційне повідомлення від міської ради:

Вночі вандали пошкодили могили українських захисників на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища у Львові. Загалом пошкоджено 23 могили. На місці працюють відповідні служби. Про це поінформував керуючий справами виконкому ЛМР Євген Бойко.

Також посадовець зазначив, що місто посилить патрулювання місця поховань наших захисників.  

«Сьогодні зранку при огляді території працівники Личаківського кладовища виявили факт наруги над могилами наших Героїв на полі почесних поховань №76. Поряд з ними було пошкоджено могили політв’язнів, волонтерів та одну могилу цивільного. Загалом пошкоджено 23 могили, з них 17 – наших захисників. 

По камерах відеоспостереження видно, що цей акт вандалізму вчиняла одна людина. За зовнішніми ознаками, це – жінка. І сталося це вночі, о 02:42 год. Зараз поліція вже дозволила поприбирати там. Самі надмогильні плити цілі.

Слідство триває. Працівники поліції зараз опрацьовують інші камери спостереження, які є поблизу Личаківського кладовища.

Це безпрецедентний ганебний випадок для громади Львова та для родин наших Героїв. І ми сподіваємося, що працівники поліції максимально швидко знайдуть цю людину.

 Ми ж посилимо охорону Личаківського цвинтаря і будемо робити все для того, щоб таких випадків більше не було», – зазначив Євген Бойко.

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа