У Луцьку зазвучав «Інструмент свободи»

Мистецько-революційний рух «Інструмент свободи» стартував у Луцьку 16 лютого під час Народного віче.

Під звуки революційного піаніно люди заспівали гімн України.

До організації цієї ініціативи долучились громадські активісти, луцькі євромайданівці, художники, музиканти та небайдужі лучани. Піаніно для Майдану подарувала сім’я Нагідко. Розмалювали інструмент луцькі художники Тетяна Мялковська, Марічка Островська та Сергій Корсай. Заграти гімн зголосилася піаністка Анастасія Семенюк.

Один з організаторів ініціативи Дмитро Безвербний каже, що «ідея акції – не розважати людей, а навпаки пропагувати українську музику та розвивати в українців відчуття власної культури».

Уже після віче, за піаніно змогли сісти усі бажаючі. Один з перших, хто зголосився заграти на «інструменті свободи» був волинський бард-піаніст Сергій Шишкін. Музикант уже має досвід гри на революційному піаніо в Києві, а тепер долучився до схожої ініціативи у Луцьку.

В цілому, станом на 16 лютого, до мистецько-революційного руху «Інструмент свободи» доєдналися 22 міста в різних куточках країни і поза нею, а саме: Київ, Львів, Ужгород, Чернівці, Житомир, Вінниця, Дніпропетровськ, Кіровоград, Харків, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ, Херсон, Миколаїв, Одеса, Тернопіль, Хмельницький, Черкаси, Самбір, Луцьк, Дрогобич, Нью Йорк.

http://www.youtube.com/watch?v=wGtI3Sky6T0

http://www.youtube.com/watch?v=KL-WdULwUTo#t=103

Автори відео: Дмитро Безвербний та Володимир Ярош.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа