У Луцьку пройшов черговий етап мандруючого фестивалю кіно «Криваві совєти»

17 березня у Луцьку пройшов черговий етап мандруючого фестивалю кіно «Криваві совєти», який Молодий Народний Рух та Народний Рух України мають намір показати в усіх обласних центрах держави. Напередодні фестиваль було показано у Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Харкові, Дніпропетровську та Львові.
Проведення показів «Кривавих совєтів» по Україні, метою яких є висвітлення правди про злочини радянської армії, розвінчання радянських міфів та стереотипів, супроводжується не лише великою популярністю серед української молоді, але й пристальною увагою представників комуністичної партії та комсомолу. Так у Києві 23 лютого близько 30 комуністів та представників приватних охоронних структур намагалися силою зірвати показ фільмів, проте залишившись ні з чим, пішли геть – http://www.youtube.com/watch?v=lmcgf2TD2bs SaveFrom.net SaveFrom.net SaveFrom.net
У Луцьку ж тиск на організаторів фестивалю розпочався ще на підготовчому етапі. Комуністи, вживаючи адміністративний ресурс, намагалися перешкодити показу фільмів. Тому організаторам спочатку відмовили у приміщенні Волинської обласної філармонії, а потім Бібліотеки №3 на вул. Драгоманова 1, з якими були попередні домовленості щодо проведення кінофестивалю. Тому організатори змушені були двічі змінювати місце проведення фестивалю, і в кінці фестиваль відбувся у конференц-залі готелю «Профспілковий».
«Мене дивує та бентежить те, що сьогодні, на 23-му році незалежності України, у самому серці Волині, де зароджувалася Українська повстанська армія, комуністи можуть так легко впливати на адміністрацію та керівництво державних закладів. Це може свідчити лише про антиукраїнську позицію волинської влади. Це є ганьбою для України!» – поділився своїми враження Голова Київської міської організації Молодого Народного Руху, один з організаторів фестивалю Олексій Захарченко.
Проте провокації комуністів не завершилися адміністративним тиском. Перед початком фестивалю до приміщення конференц-зали намагалися прорватися група представників обкому місцевого комсомолу на чолі з братами Олександром і Михайлом Кононовичами, відомими у Луцьку своїми провокаціями. Вони представилися помічниками народного депутата України та журналістами газети «Новая волна». Проте молодорухівці не впустили комуністів до зали, не зважаючи на провокування бійки. Організатори викликали наряд міліції, який силою вивів братів Кононовичів із зали – http://www.youtube.com/watch?v=EZ8cgBWxudA SaveFrom.net SaveFrom.net SaveFrom.net
Цікавим моментом суперечки, стало намагання комсомольців розв’язати бійку, під час якого Олександр Кононович відправив у нокдаун свого брата Михайла Кононовича. Організатори назвали цей момент «как убіть брата» – https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yTNpHX9rSho SaveFrom.net SaveFrom.net SaveFrom.net
Після того як конфлікт був вичерпаний, відбулося урочисте відкриття фестивалю. Організатори розповіли глядачам про мету, програму та історію фестивалю. «Сьогодні українське телебачення знаходиться в руках антиукраїнської влади та олігархів. Українці не мають можливості дивитися фільми про об’єктивну історію по центральному телебаченню. Тому керівництво Молодого Народного Руху та Народного Руху України прийняло рішення продемонструвати фестиваль у всіх обласних центрах України та багатьох районах. Ми йдемо до людей, бо тільки так ми можемо донести до українців правду» – зазначив заступник Голови Молодого Народного Руху Сергій Воронов.

Фестиваль відвідало понад 60 охочих, які лише в останній день дізналися про зміну адреси проведення заходу. Кіноперегляд стартував із показу латвійського фільму «Радянська історія» про історичні події у Радянському Союзі перед початком, протягом і після Другої світової війни, Голодомор, злочинну суть комунізму, прояви нацизму в сучасній Росії. Крім того, присутнім було продемонстровано фільми «Вишневі ночі» (1992 р.), «Українська рефолюція» (2012 р.) та «Стеком та шаблею» (2012 р.)
На закритті кінофестивалю голова Волинської організації ВГО «Молодий Народний Рух» та організатор даного заходу Дмитро Климук подякував усім присутнім та запевнив, що попри всі провокації комуністів даний кінофестиваль пройде і у районних центрах області.

Прес-служба Молодого Народного Руху
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа