У Луганську та Харкові вимагають відновлення курсу євроінтеграції

Мешканці Сходу України засудили застосування сили проти мирних мітингувальників на Євромайдані у Києві та вимагали відставки діючої влади. Відповідні резолюції були прийняті на багатотисячних акціях, що відбулися вчора у Луганську та Харкові за участю представників «Євронаступу».

«Останні події показали, що правлячий режим на чолі з Віктором Януковичем та Партією регіонів, втратив зв’язок з народом, дії не у його інтересах та проливає кров мирних громадян. Влада яка застосовує силу проти мирних громадян, втрачає легітимність та право керувати країною. Ми приєднуємось до вимог імпічменту президента України та відставці уряду. Вимагаємо розслідувати всі злочини, що були вчинені проти учасників Євромайдану», – йдеться у резолюції громадських організацій Луганщини.

Учасники 5-ти тисячного мітингу, що зібралися біля пам’ятника Т.Шевченка у Харкові також засудили дії силовиків проти мирних мітингувальників на Майдані, закликали покарати винних, а також вимагали відставки уряду та імпічменту президента. Про це повідомила координатор «Євронаступу» Олена Красиля, що бере активну участь в організації Євромайдану у Харкові.

У своїй резолюції, що була ухвалена на мітингу, харків’яни висловили переконання, що провал саміту у Вільнюсі та зупинка євроінтеграції несе загрозу державному суверенітету.

«Непідписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС творить небезпечне підґрунтя для посилення тоталітаризму, корупції, а також носить загрозу територіальній цілісності та суверенітету України. Закликаємо всі громадсько-політичні сили забезпечити виконання національних інтересів України та відновлення євроінтеграційного курсу», – заявили харків’яни.

Нагадаємо, що вночі 30 листопада спецпідрозділ Беркут вчинив напад на мирний та законний мітинг в підтримку євроінтеграції у Києві. В результаті чого більшість мітингувальників, серед яких була переважно молодь, отримали травми різного ступеню важкості. 1 грудня по всій Україні відбулися багатотисячні мітинги, на яких були засуджені дії Беркуту та зрив євроінтеграції України.

 

Прес-служба Всеукраїнської

громадянської кампанії «Євронаступ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа