У Львові зустріли захисників Вітчизни – військовослужбовців 80-ої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ

3 вересня 16.50 година. Біля воріт військової частини на вулиці Стрийській у місті Львові, де свій вишкіл проходять військовослужбовці 80-ої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, зібралося кілька сотень людей. Всі – в очікуванні героїв, які майже півроку захищали нашу державу від ворогів на сході України.

Багато хто з них тримає в руках квіти та повітряні кульки – кольорів Державного Прапора України.

_DSC0333

_DSC0378

Через 10 хвилин військові впускають всіх на територію частини, де вже о 18.00 годині відбудеться така бажана і довгоочікувана зустріч з майже 150 військовослужбовцями, які приїхали із зони ведення бойових дій на сході нашої держави.

_DSC0315

Серед кілька сотень людей можна побачити дівчину у вишиванці з букетом гербер, декораваним синьо-жовтими стрічками. Дівчина, яка назвалася Софією, розповіла цікаву і водночас захоплюючу історію свого знайомства з військовослужбовцем, якого нині прийшла зустрічати. За її словами, приблизно три місяці назад вона в одній із соцмереж читала переписку тих, хто не бажає бачити Україну єдиною та незалежною. Львів’янка не втрималася і написала свій коментар стосовно того, що насправді Україна буде незалежною, бо її захищають справжні герої.

«Цей коментар прочитав Іван, який мав хвилю перепочинку після бойових дій. Він зайшов на мою сторінку і запропонував, щоби я його долучила в друзі, а ще написав, що такої ж думки, як і я – Україна буде незалежною!

Відтоді ми періодично спілкувалися через мережу Інтернет. Коли Іван знав, що вже скоро приїде на Львівщину, то попросив мене його зустріти. І ось я нині тут – зустрічаю свого друга», – розповіла Софія.

Разом із батьками, сестрами, братами, дітьми, близькими, знайомими і просто небайдужими львів’янами, зустрітися з хлопцями приїхав голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

_DSC0342

_DSC0346

Очільник обласної ради поспілкувався з батьками військовослужбовців, які розповіли про те, яким довготривалим було це очікування на своїх дітей, а ще – з якими труднощами їм доводилося вирішувати питання, пов’язані з організацією повернення військовослужбовців «вісімдесятки» додому. Водночас батьки подякували голові обласної ради, що він також доклав немало зусиль аби ця ротація військовослужбовців відбулася.

Разом з тим, Петрові Колодію батьки озвучили й низку інших проблем, які ще доведеться вирішувати тут їхнім синам. Зі свого боку голова обласної ради запросив батьків до себе на зустріч, аби обговорити ці питання детальніше і за можливості вирішити їх.

_DSC0378

_DSC0515

_DSC0557

_DSC0580

_DSC0597

Момент, коли три автобуси з військовослужбовцями в’їжджали на територію частини, був особливим. На очах людей виднілися сльози. Під гучні вигуками «Герої!» військовослужбовці почали виходити на вулицю, де одразу потрапляли в міцні обійми своїх родичів. Ця довгоочікувана зустріч дітей та їхніх батьків відбувалася під музичний супровід військового оркестру.

_DSC0592

Ще одним об’єднавчим моментом було спільне виконання Державного Гімну України!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа