У Львові вшанували пам’ять Героя України, Головного Командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича (+ фоторепортаж)

 

 

У день 63-ої річниці смерті Головного Командира УПА Романа Шухевича, у селі Білогорща, поблизу будинку, де український генерал дав останній бій, пройшли заходи з вшанування його пам’яті.

Віддати шану генералові та згадати славні подвиги Української повстанської армії біля пам’ятника Героєві України Романові Шухевичу в селі Білогорща зібралася велелюдна громада. У заходах взяли участь Герой України Юрій Шухевич, депутати обласної ради Ярослав Качмарик, Андрій Холявка та Святослав Шеремета, а також представники Львівського Крайового Братства вояків ОУН-УПА, Спілки політичних в’язнів, Товариства політичних в’язнів та репресованих, Спілки офіцерів України, обласних організацій політичних партій. Завітали на заходи і представники Тернопільської та Закарпатської областей.

Розпочалися заходи із вшанування Головного Командира УПА панахидою. Потім відбулося покладання квітів до пам’ятника Романові Шухевичу. Від Львівської обласної ради квіти поклав голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик. “Сьогодні ми маємо синьо-жовтий прапор і золотий тризуб, під якими боролася УПА, та ми ще не маємо тієї України, за яку поклав життя генерал Шухевич та тисячі його бійців. Від іскри, яку запалив Роман Шухевич — прославлений командир УПА — запалюються наші серця, — сказав під час виступу на віче Ярослав Качмарик. — І ми повинні бути гідними наступниками і спадкоємцями боротьби, яку розпочала УПА”.

Під час віча звучала і критика нинішньої влади за спроби позбавити Романа Шухевича звання Героя України та переписування історії України на догоду сусідам.

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа