У Львові відзначили 25-ліття третього відродження УАПЦ

Сьогодні, 19 серпня, в день Преображення Господнього, в Храмі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася Свята Літургія з нагоди 25-ліття третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви. Очолили богослужіння Митрополит Галицький Андрій та Митрополит Львівський Макарій. Спільно з духовенством та мирянами молився голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Після завершення богослужіння Митрополит Макарій подякував Митрополиту Галицькому Андрієві за спільну молитву та зазначив, що через військові дії на сході України святкування 25-ліття третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви проходить лише у Львівській єпархії, де в 1989 році перші українські священики вийшли з під опіки московського патріархату і проголосили відродження УАПЦ. Також Митрополит Макарій вручив Благословенні Грамоти з нагоди свята Преображення Господнього та 25-ліття третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви за доброчесне служіння церкві, жертвенність і труди на славу церкви. Серед нагороджених і голова Львівської обласної ради.

Петро Колодій подякував Митрополиту Макарію за його молитви та мудрі поради. “Під час Революції Гідності Митрополит Макарій часто бував на сцені Львівського євромайдану. Своєю молитвою, своїм мудрим Ви підтримували і надихали людей, – зазначив Петро Колодій. – Пригадую, як під час розгону євромайдану у Києві, подзвонив до Вас о 4 годині ночі і попросив, щоб в церквах почали бити в дзвони. Ви були першим, хто відгукнувся на моє прохання”.

“Силу молитви та підтримку духовенства відчуваємо і нині, коли за Україну доводиться боротися із зовнішнім агресором.

Вірю, що лише міцна віра у Господа Бога та незламний український дух допомагає нам у цій боротьбі. Жодна зброя чи новітня техніка не зможуть здолати нашу жагу до волі, правди і миру, а також великого бажання бути незалежними!” – наголосив Петро Колодій.

За вагомий особистий внесок у відродження й утвердження національної ідеї, багаторічне подвижницьке служіння на ниві християнської духовності та активну громадську позицію Петро Колодій вручив Відзнаку обласної ради Митрополиту Макарію.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа