У Львові відбулись спільні збори активістів «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту змін»

11.02.2012

У Львові відбулись спільні збори активістів «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту змін»

Близько 700 депутатів місцевих рад та представників політичних партій «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту змін» взяли участь у спільних зборах, що відбудись у львівській філармонії.

За підсумками засідання одноголосно було прийнято заяву, текст якої подаємо нижче:

ЗАЯВА
Зборів активу і депутатів місцевих рад Львівської області політичних партій ВО ”Батьківщина”, ВО “Свобода” і Фронт Змін

Ми, депутати місцевих рад Львівщини і активісти обласних організацій політичних партій ВО ”Батьківщина”, ВО “Свобода” і Фронту Змін, підтримуємо підписання Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції 22 січня 2012 року на Софіївському майдані в Києві та Угоди про координацію дій трьох обласних організацій політичних партій, укладеної 1 лютого цього року у Львові.
Ми визнаємо, що режим Януковича і Партії регіонів є авторитарним і антиукраїнським. Соціально-економічна, гуманітарна, міжнародна політика теперішнього президента й уряду довели повну неспроможність цієї кліки керувати державою. Зубожіння людей, тиск на підприємців, безконечні корупційні скандали, репресії проти політиків, журналістів і творчої інтелігенції, призначення керівниками силових відомств осіб, які ще донедавна були громадянами Росії – це лише окремі риси дворічного президентства Януковича. Його наслідком є масове невдоволення українців і міжнародна ізоляція режиму.
Наша мета – повернути людині гідність, народові – гордість за свою державу, а Україні – поступальний і демократичний розвиток. Наш шлях –координація дій об’єднаної опозиції та спільна перемога над режимом Януковича. Ми розуміємо, що виняткова відповідальність лежить на тих місцевих радах, де більшість мають опозиційні сили. Ради повинні стати вогнищами опору режимові та місцями практичної консолідації й дієвого об’єднання опозиційних сил. Саме тому, ми зобов’язуємося:
координувати дії з партнерами по Угоді та відмовитися від взаємного поборювання;
жодним чином не співпрацювати з режимом Януковича і його ставлениками на місцях;
активно протидіяти усім антиукраїнським ініціативам режиму;
добиватися виконання вимог міжнародної спільноти щодо відновлення демократії, зокрема Резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи “Функціонування демократичних інституцій в Україні” від 26 січня 2012 року;
координувати дії для підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, недопущення фальсифікації голосування;
висунути погоджених єдиних кандидатів від об’єднаної опозиції на мажоритарних округах.
Ми закликаємо всі політичні сили, котрі представлені в місцевих радах Львівщини, приєднатися до координції дій об’єднаної опозиції. Наша перемога – тільки у спільній і безкомпромісній боротьбі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа