У Львові відбудеться спортивно-патріотична теренова гра “Легенда УПА” для школярів

Уже наступних вихідних львівський парк “Погулянка” на вихідні порине у вир пригод. 16 травня сюди прибуде близько 200 школярів з львівських шкіл, які змагатимуться у міській спортивно-патріотичній тереновій грі “Легенда УПА” ім. Миколи Лемика, організованій Молодіжним Націоналістичним Конгресом.

міська легенда УПА

Ця гра проходитиме у Львові вже вдруге та вдванадцяте загалом. Патріотичний захід триватиме  дні. Команди змагатимуться в смузі перешкод, турзмазі, велоетапі, турнірі з пейнтболу, змаганнях на катамаранах, брейн-ринзі з історії України, творчих виробах.

“Головною нашою метою є не лише фізичний та інтелектуальний вишкіл школярів. Ми хочемо виховати в них ще з шкільного віку патріотичний дух, познайомити їх молодіжним патріотичним середовищем та однодумцями”, – розповідає комендант гри, член львівського МНК Сергій Гой.

Найцікавішим етапом буде теренова гра, приурочена легенді, згідно з якою в 1933 році Микола Лемик, отримавши завдання від ОУН — здійснити атентат, вправлявся у револьверній стрільбі в Погулянському лісі. Саме тут він написав листа своїм упівським нащадкам, тут його й закопав, попередньо помістивши у скляну пляшку. Після вчинення атентату одного з чільних нквдистів – Олексія Майлова, комітетчики невідомим чином дізналися про послання Миколи, проте, навіть ретельні обшуки та прочісування лісу результату не дали. Сьогодні, подейкують, що лише справжні нащадки вояків УПА будуть спроможними відшукати таємну грипсу і тільки вони зрозуміють, що саме заповів сміливий юнак.

11(1)

33

Прес-служба Львівського МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа