У Львові відбудеться презентація книги «Нація, яка не капітулює»

В середу, 7 березня о 16:30 у приміщенні галереї Дзиґа (м. Львів, вул. Вірменська, 35) відбудеться презентація книги «Нація, яка не капітулює». Захід організовує ЛОО МНК за підтримки мистецької організація «Дзиґа».

Книга присвячена національно-визвольній боротьбі Ірландії з середини ХІХ століття. Праця містить чимало відомостей про часи народної самоорганізації, боротьбу ІРА, етапи державного будівництва та світоглядові і ментальні особливості ірландців. Збірка статей дає можливість зрозуміти і проаналізувати пройдений шлях кельтського народу від вимираючої нації до успішної держави Європи.
До збірки увійшли статті діячів українського націоналістичного руху, які представляють собою Українську Військову Організацію, Закордонні Частини Організації Українських Націоналістів, Спілку Української Молоді «Сумщина» та Молодіжний Націоналістичний Конгрес. Кожна праця проілюстрована тематичними фотографіями.

«Цю кельтську націю порівнюють з українською, наші батьки боролися за свою незалежність в ХХ столітті, що продовжуємо робити сьогодні і ми. Наша історично-визвольна боротьба мала героїв, які не боялися йти проти влади! Дізнаючись більше про ІРА , кожен зможе особисто переконатись у її схожості з нашою УПА.» – розповідає про схожість народів активіст ЛОО МНК Павло Дацків.

У презентації візьмуть участь:
Ярослав Ілляш — автор та упорядник книги;
Сергій Кузан – голова ВМГО МНК;
Іван Кішка – керівник видавничого проекту;
МНКівці, представники громадських організацій Львова.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа