У Львові відбудеться IV Міжнародний Конгрес «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті»

23–24 cерпня 2013 року в м. Львові за підтримки Львівської обласної ради відбудеться IV Міжнародний Конгрес «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті». Захід проводитиме Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК). У Регіональній програмі співпраці із закордонними українцями, трудовими мігрантами та реемігрантами на 2013 рік  Львівська обласна рада передбачила на проведення цього конгресу 85 тис. грн.

ІV Міжнародний конгрес «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті» буде присвячено 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка, яке в Україні і усьому світі відзначатимуть у 2014 році.

Як зазначають організатори, Шевченкові національні формули-настанови, формули-сподівання, формули-застереження – це адресовані нам, його нащадкам, заповіти для утвердження української нації, консолідації світового українства, побудови Української держави, збереження і плекання української національної ідентичності в умовах стрімкої глобалізації.

У рамках IV Міжнародного конгресу буде проведено дві науково-практичні конференції: «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті» з епіграфом «…землякам моїм в Україні і не в Україні…» та «Шевченко і кобзарство», а також круглі столи, майстер-класи, презентації, виставки.

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа