У Львові тітушки на автобусі з чеськими номерами спробували розблокувати ОДА. З бодуна операція провалилась

За неофіційною інформацією, до Львова для виконання певних завдань прибули два автобуси з тітушками.
фото svoboda.org.ua
фото svoboda.org.ua

Про це повідомляють джерела в правоохоронних органах, передає ЗІК.

За інформацією з джерел, невідомі хлопці прибули до Львова для участі у розблокуванні кабінетів Львівської ОДА та гіпермаркету “Епіцентр” на вул. Городоцькій. Координує дії молодиків чоловік з Івано-Франківська на ім’я Роберт.

Один зі співорганізаторів економічного бойкоту партії регіонів на Львівщині Олег Радик у Facebook повідомив: “Спроба розблокування ЛОДА. 50 орлів на чолі з нєким Робертом вже там”.

Зрештою, потім О. Радик з посиланням на інформацію головреда газети “Ратуша” Миколу Савельєва повідомив, що львів’яни таки “відбилися” від молодиків: “Вроді відбилися. Орли сідають в автобус. передав Микола Савельєв з місця подій”, – написав у коментарі до свого допису О. Радик.

Згодом Радик повідомив, що автобус заблоковано машинами. “Орлики кажуть що вони з Дрогобича і Трускавця”. Інший користувач у коментарях повідомив, що був на місці події і розповів, що автобус з “орликами” має чеські номери.

У той час в міліції офіційно повідомили, що не мають інформації про перебування у місті тітушок.

“Станом на сьогодні в міліцію не надійшло жодного звернення, жодного повідомлення про те, що у Львові перебувають так звані тітушки на автобусах чи без автобусів”, – повідомила начальник ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська.

“Міліція просить усіх очевидців порушення громадського порядку, або осіб, які володіють будь-якою інформацією про перебування у Львові так званих тітушок, або про дії спрямовані на дестабілізацію правопорядку негайно інформувати нас за номером телефону 102 або звертатися в найближчий відділок міліції”, – додала речниця обласної міліції.

Зазначимо, кабінети керівництва Львівської ОДА заблоковані з 23 січня. Окрім того, люди вже більше 10 днів блокують в’їзд на територію “Епіцентру” на вул. Городоцькій.

В Управлінні СБУ у Львівській області повідомили, що теж не мають інформації про перебування тітушок у Львові.

А тим часом, у соцмережах продовжують ширитися повідомлення про появу у Львові та у селах поблизу обласного центру тітушок. Мета перебування груп російськомовних хлопців у місті Лева наразі невідома. Зокрема, 2 лютого львівська журналістка Ярина Матвіїв повідомила у Фейсбуці про перебування тітушок у селі Бірки.

“Мама розказує: сьогоднi зранку в наш сiльський магазин прийшло 20 немiсцевих росiйськомовних хлопцiв. На запитання: “чого сюди приїхали i звiдки?” кажуть: “приехали посмотреть”. Живуть в готелi у селі Бiрки 12 кiлометрiв вiд Львова. Хто зна, може якi провокатори”, – написала Я. Матвіїв.

Окрім того, дописувачі соцмереж повідомляли, що в районі вул. Пулюя у Львові вечорами гуляють багато молодиків спортивної тілобудови, які начебто приїхали зі Сходу.

“П’ють і гуляють там вечорами, розмовляють всі російською. Живуть на вул. Пулюя в гуртожитку від кулінарного, або від технічного коледжу”, – повідомляють львів’яни у соцмережах.

Нагадаємо, 1 лютого екстренний Всеукраїнський зліт керівників первинних організацій Партії регіонів ухвалив рішення про створення Всеукраїнської громадської спілки “Український фронт”.

Результати акції тітушків щодо ЛОДА виявилися невтішними, повідомляє pohlyad.com

До тітушок, які щойно хотіли захопити Львівську облдержадміністрацію, викликали медиків. Про це повідомляє кореспондент «Погляду».

На місце події, де активісти Євромайдану блокують автобус із тітушами, прибула міліції. Правоохоронці після спілкування із мітингувальниками запевнили, що супроводжуватимуть автобус до траси на Дрогобич, адже, за словами керівника тітушок, хлопці з Трускавця та Дрогобича.

Крім того, викликали й медиків. Чоловіки поводилися доволі неадекватно, тому виникла підозра, що вони або вживали спиртне, або ж якісь заборонені речовини. Але оскільки в автобусі стоїть специфічний запах, активісти припускають, що в тітушок сильне похмілля.

Чоловіка на ім’я Роберт, який керував тітушками під час спроби захопити Львівську облдержадміністрацію, затримала міліція. Про це повідомив кореспондент «Погляду».

Після невдалої спроби захопити приміщення облдержадміністрації, де зараз перебувають активісти Євромайдану, тітушок вирішили відправити до Дрогобича у супроводі львівського Автомайдану та депутатів місцевих рад, а їхнього провідника Роберта забрала правоохоронці для встановлення особи і всіх обставин інциденту.

Щоправда, спочатку прибулих з дрогобицького напрямку тітушок планували відправити назад додому пішки, однак зрештою активісти зійшлися на тому, що супроводять автобус до Дрогобича.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа