У Львівському університеті презентуватимуть перший на пострадянському просторі навчальний посібник, у якому Голодомор вписано у контекст усіх геноцидів ХХ століття

У рамках Форуму видавців 12 вересня о 12.00 у Дзеркальній залі Університету доцент кафедри нової та новітньої історії  зарубіжних країн історичного факультету Андрій Козицький презентуватиме книгу «Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)».

Це перший на пострадянському просторі навчальний посібник, у якому Голодомор вписано у контекст усіх геноцидів ХХ ст., зокрема розглянуто геноцид вірмен в Османській імперії, Голодомор 1932–1933 рр., Голокост європейських євреїв, екстермінацію циган, геноциди в Камбоджі та Руанді. Проаналізовано ті випадки масового винищення цивільного населення, які ще не визнані актами геноциду, однак мають виразні риси геноцидних дій. Навчальний матеріал подано в широкому історичному контексті, висвітлено передумови і наслідки політики геноциду урядів різних країн. Розглянуто дискусійні теоретичні проблеми, що стосуються методики вивчення явища геноциду, кваліфікації та оцінки злочинних дій, скерованих на масове винищення цивільного населення.

У книзі вперше використано й опубліковано нові матеріали з різних архівів України та Європи. Рецензії до видання написали відомі українські історики.

Запрошуємо всіх охочих, хто  цікавиться історією геноциду й вивченням політики масових репресій у ХХ ст.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа