У Києві заарештовано партію телевізорів на 10 млн.грн.

12661984_1533371350325055_3414486541338442282_n

У Києві співробітники податкової міліції викрили підприємців, які при продажу нелегально ввезеної техніки ухилилися від сплати податків.
В даний час встановлено, що зловмисники імпортували на територію України рідкокристалічні телевізори на суму близько 40 мільйонів. При цьому митне оформлення здійснювалося із зазначенням неправдивих відомостей, необхідних для встановлення їх митної вартості, з метою неправомірного зменшення митних платежів.
Крім того, посадові особи цього ж підприємства купували аналогічний товар у організаторів злочинних груп, які ввозили техніку з порушенням митних правил і без відповідної документації.
Товар перевозився і зберігався на складі, з якого здійснювався вже безпосередній продаж. З метою ухилення від оподаткування, зловмисники надавали покупцям документацію від підконтрольних підприємців, які не відображали у своїй звітності фактичний обсяг реалізованої техніки. За такою схемою було продано техніки на суму близько 30 мільйонів гривень. Своїх покупців підприємці шукали в мережі Інтернет.
На підставі ухвали суду було проведено три обшуки, в результаті яких були виявлені бухгалтерські документи, комп’ютерна техніка та чорнові записи з продажу товарів. Крім того, зі складу було вилучено телевізорів на суму 10,1 мільйона гривень.
Відкрито кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) та ч. 5 ст. 27 (види співучасників).

Сергій Білан

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа