У Києві з’явилася соціальна реклама до 100-річчя бою під Крутами

Сітілайт на вул. Володимирська, 60

На сіті-лайтах та білбордах столиці з’явилась соціальна реклама розроблена Українським інститутом національної пам’яті до 100-річчя бою під Крутами.

Це стало можливим завдяки сприянню влади міста Києва. За сприяння Міністерства інформаційної політики така ж соціальна реклама очікується і в інших областях країни.

«29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься 100-та річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність», – коментує Голова Інституту Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, що бій відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути. На залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Військами УНР під Крутами командував Аверкій Гончаренко. Завдяки вигідній позиції і героїзму, українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви.

У квітні 1918 року завдяки підтримці німецьких та австро-угорських військ (відповідно до Брестського договору) українці звільнили від більшовиків майже всю Україну. Таким чином, бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа