У Києві з’явилась вулиця журналіста та десантника Олександра Махова

Вулиця Олександра Махова

27 жовтня Київська міська рада підтримала проєкт рішення про перейменування 40-ка міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами.
Зокрема, колишня вулиця Жолудєва у Святошинському районі столиці перейменована на честь Олександра Махова, загиблого воїна 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. Ім’ям Олександра також перейменували станцію швидкісного трамваю.
Вулиця Олександра Махова2
Сам Сашко родом з українського міста Луганськ. У 2014 році, з початком тривожних подій, був вимушений залишити рідне місто. У 2015-му році пішов добровольцем захищати Україну від російсько-терористичних угрупувань. Кулеметник Махов боронив околиці тимчасово окупованої Горлівки.
Вулиця Олександра Махова3
Олександр – професійний журналіст. Працював на Телеканалі Україна та Телеканалі Дом. Після демобілізації повернувся в журналістику і постійно перебував у службових від рядженнях в районах АТО/ООС як військовий кореспондент. Сашко був одним з кращих журналістів на війні, неодноразово проводив курси для майбутніх медійників.
З початком повномасштабного збройного вторгнення військ російської федерації в Україну, сержант запасу Махов, не вагаючись, знову став до лав Збройних Сил.
У складі 1-го десантно-штурмового батальйону 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України вів бойові дії на Ізюмському напрямку.
312115926_445603384419412_4169717872974780326_n
Місяці важких боїв з переважаючими силами противника, постійні штурми, обстріли артилерії та авіаційні удари. На жаль, 4 травня, в селі Довгеньке, Олександр Махов загинув. В населений пункт увірвалась колона російської бронетехніки. Сержант Махов з гранатомета знищив ворожу БМП разом із 5-ма загарбниками. Російські війська були зупинені, але, під час відходу, відкрили вогонь з артилерії і Сашко отримав осколкове поранення несумісне з життям.
– Мені буде ніяково кожен раз, коли голос в трамваї оголосить “Наступна станція – Вулиця Олександра Махова”. Кожен раз буде щось помирати всередині. Але ти на це заслужив, друже. Ти мріяв повернутись у свій Луганськ на військовій техніці. І я впевнений, Десантно-штурмові війська виконають твою мрію. Ти жив, як герой. І загинув, як герой, – розповів друг Олександра, а нині військовослужбовець ДШВ ЗС України Євген Назаренко.
Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа