У Києві відбувся перший в Україні тренінг для психологів із консультування родини військовослужбовців та ветеранів

З 28 по 30 вересня 2024 року в київському Музеї Революції Гідності пройшов авторський тренінг для психологів «Особливості парного консультування родини військовослужбовців та ветеранів». Захід організували фахівці Центру реадаптації та реабілітації «Ярміз» Марина Сириця та Марія Олійник. Це перший подібний захід в Україні, де спеціалісти з психічного здоров’я поглиблювали свої знання в допомозі сімейним парам в умовах війни. Навчання для психологів проходило безоплатно.

Тренінг організовано в рамках проекту «Стійка родини — сильна країна» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». За словами Марини Сириці, ідея такого навчання обговорювалася кілька років: «Нам важливо було поєднати теоретичні знання та практичний досвід, щоб надати спеціалістам інструменти для роботи з сім’ями військових. За перший тиждень реєстрації відгукнулося майже 200 фахівців з різних регіонів.

Учасники тренінгу обговорювали методики консультування пар, зокрема, торкнулися тем безпечної прив’язаності, потреби родини, викликів, які виникли в процесі роботи, а також кризових ситуацій. Запрошена спікерка, клінічна психологиня Софія Терлез, розповіла про емоційно-фокусовану терапію.

Співавторка тренінгу Марія Олійник підсумувала: «Вчилися говорити про вразливість і обходитися з нею. Відкривати в собі та в парах, з якими ми так близько, — відвагу. Знову говорити про любов, навіть посеред смерті і втрат. Це крок вперед у роботі з парами в нашій країні».

Позитивні відгуки учасників підкреслюють актуальність таких заходів, тому організатори вже працюють над новим потоком тренінгу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа