У Києві відбудеться вечір пам’яті Героїв Крут

До сотої річниці героїчного бою під Крутами у Києві відбудеться пам’ятний вечір. Планується, що в заході візьмуть участь історики, музиканти та поети. Також відбудеться перегляд фільму Івана Канівця “Українська революція”.

31 січня

19:00

Колонна зала КМДА

(вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх)

Про історичне тло подій розповідатимуть дослідники доби Української революції 1917-1921 років: історик Михайло Ковальчук та режисер фільму “Українська революція” Іван Канівець. У програмі заходу заплановані виступи поетів: Павла Коробчука, Анни Малігон, Дмитра Лазуткіна та музичний супровід від лідера гурту “Хорея Козацька” Тараса Компаніченка.

Нагадаємо, що бій відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути. На залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію. Військами УНР під Крутами командував Аверкій Гончаренко. Завдяки вигідній позиції і героїзму, українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви. Таким чином, бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Організатори:

Науково-дослідний інститут українознавства

Український інститут національної пам’яті

Київська міська державна адміністрація

Видавництво “Смолоскип”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа