У Києві відбудеться Тиждень естонського кіно

1944

В кінотеатрі «Кінопанорама» 24-28 лютого 2016 р

У програмі – новітні художні, документальні та

анімаційні фільми естонських кінематографістів

Вхід вільний!

http://www.kinopanorama.com.ua/

http://fisheye.ee/

В рамках 98-ї річниці Естонської Республіки в Києві буде проведено Тиждень естонського кіно. 24-28 лютого на екран «Кінопанорами» вийдуть нові естонські фільми.

Урочисте відкриття Тижня кіно відбудеться 24 лютого у співпраці з Пярнуським кінофестивалем. У день відкриття будуть показані документальні фільми, що отримали нагороди найстарішого кінофестивалю Естонії – Kuidas ma Aafrikat päästsin ( «Як я врятував Африку») Куллара Віймне і Kristus elab Siberis ( «Христос живе в Сибіру») Арбо Тамміксааре і Яака Кілма. Крім того, буде представлена ​​програма Пярнуського кінофестивалю, який наступного літа відзначає свій ювілей.

Програма тижня кіно містить підзаголовок «Естонія і Оскари». У неї входять як короткометражний фільм Танеля Тоома Pihtimus ( «Сповідь») і ігровий фільм Зази Урушадзе Mandariinid ( «Мандарини»), так і анімаційний фільм Ріхо Унда Isand ( «Хазяїн») і драма Клауса Хярьо Vehkleja ( «Фехтувальник»).

Програма короткометражних фільмів включає дотепні етюди на тему «Радість естонця» Еріка Норкрооса, а також нові естонські анімаційні фільми: Tik-Tak ( «Тік-так») Юло Піккова, Piano ( «Піано») Каспара Янціса, Alateadvuse maja ( «Будинок підсвідомості ») Прійта Тендера і Lendurid koduteel (« Льотчики на шляху додому ») Прійта і Ольги Пярн.

З нових художніх фільмів виходять на екран молодіжний фільм Урмаса Ееро Лійва Must alpinist («Чорний альпініст») і фільм Елмо Нюганена про війну «1944». Документальний фільм Karmil pinnal («На жорсткому») Тоомаса Ярвета представляє нову естонську документалістику.

У програмі не бракує і нових студентських робіт. Балтійська школа кінематографії та ЗМІ покаже добірку зі своєї серії Best of BFM.

Гостями тижня кіно стануть режисери Елмо Нюганен, Прійт Тендер, Танель Тоом, Тоомас Ярвет, продюсери Ерік Норкрооз, Маргус Иунапуу, а також керівник програми Пярнуського кінофестивалю і організатор тижня кіно Вайко Едур.

Тиждень кіно відбудеться завдяки Міністерству культури Естонської Республіки, Фонду «Капітал культури», Посольству Естонії в Києві, Пярнуському кінофестивалю.

Основна мета тижні кіно – ознайомлення з естонською кінопродукцією, але в той же час організатори не хочуть ховати голови в пісок щодо того, що відбувається на сході України. Своїми фільмами і присутністю ми хочемо висловити підтримку суверенності і територіальної цілісності України. Хочемо показати братньому народу, що він не самотній, що ми підтримуємо його і в скрутні часи.

Діячі естонського кіно запрошують всіх киян в кінці лютого відсвяткувати 98-ту річницю Естонської Республіки в кінотеатрі «Кінопанорама»! Всі сеанси безкоштовні!

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа