У Києві відбудеться музейна презентація «Антарктична варта бойового прапора»

До Дня Державного Прапора України

До Дня Незалежності України

23 серпня 2017 р. о 14:00 у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) відбудеться презентація нового експоната з колекції «Прапори воїнів АТО» – прапора 12-го батальйону територіальної оборони «Київ», що знаходився в Антарктиці на українській станції «Академік Вернадський».

Після завершення служби в зоні АТО командир відділення сержант В’ячеслав Цветінський передав бойовий прапор батальйону своєму товаришу – метеорологу Олександру Полудню, який доставив його в Антарктику. У 2016 – 2017 рр. прапор перебував на українській станції «Академік Вернадський» разом з учасниками 21-ї Української антарктичної експедиції.

Станція «Академік Вернадський» розташована на мисі Марина острова Галіндез. Полярники здійснювали різноманітні дослідження, брали участь у різноманітних наукових проектах, у тому числі міжнародних.

Упродовж усього періоду роботи експедиції з її учасниками був прапор воїнів, які  відстоювали суверенітет і територіальну цілісність України на її східних теренах. Він надихав полярників та результативну роботу, став своєрідним талісманом цієї вахти. Дивлячись на нього, члени команди ніби подумки промовляли: «Хлопці, рівняючись на цей стяг, відстоювали наше право на мирне життя та працю. А ми будемо трудитися так, щоб не соромно було дивитися їм у вічі».

Під час заходу бійці 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» розкажуть про бойовий шлях свого прапора, а учасники 21-ї антарктичної експедиції – про подорож артефакта на полярну станцію.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа