У Києві відбудеться Фестиваль ядерного стресу «Реакція»

У Києві вперше відбудеться Фестиваль ядерного стресу «Реакція», присвячений питанням атомної енергетики та її безпечних альтернатив. Складну і, на перший погляд, не надто захоплюючу тематику обіцяють розкрити цікаво, творчо і зрозуміло – за допомогою різних освітніх та мистецьких заходів. Упродовж дня на АртПРИЧАЛІ відбуватимуться кінопокази, виставки, дискусії, лекції і майстер-класи.

Українська письменниця Оксана Забужко читатиме уривки зі свого нарису «Планета Полин» та перекладеного нею роману «Чорнобильська молитва» Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич. Власними «ноу-хау» зі створення документальних фотоісторій поділиться швейцарський фотограф Нільс Акерманн, автор проекту «Діти Чорнобиля виросли». Відбудеться зустріч «Нелегальні мандрівники зони відчуження» зі сталкером Кирилом Стапенцем. Координаторка громадських кампаній в сфері енергетики НЕЦУ Ірина Головко проведе сесію No Peaceful Atom за результатами досліджень «атомних» об’єктів України міжнародною організацією СEE Bankwatch Network. Окремий інтерактивний майданчик «Альтернатива Є!» буде присвячений перевагам і можливостям впроваження різних видів альтернативної енергетики. Їх пояснять і продемонструють знавці справи – лектори та майстри з Києва, Рівного, Дніпропетровська, Мінська. Гарячою обіцяє бути дискусія «Сонячна енергетика в Україні: грайка для багатих чи майбутнє енергетичної системи?», учасники якої спробують дати відповіді на непрості запитання, пов’язані із переходом України до сталої енергетики. Фестиваль завершиться концертом за участю музиканта й еко-активіста Нормана Шелеста, барабанного шоу STEEL BEAT, гітариста зі Швеції Пітера Тегнера, інді-рок гурту Black Maloka. Також готуються спеціальна дитяча програма, еко-квести, розваги та смаколики від «МоркваКлуб» і «Жива кухня» та багато іншого. З повним розкладом заходів можна ознайомитись тут.

«Сучасному поколінню належить змінити уявлення про енергетику України й нарешті зробити
світоглядний вибір на користь енергозбереженння та відновлюваних джерел енергії. Фестиваль «Реакція» запрошує зробити крок у напрямку до цих змін, разом помріяти та знайти способи втілення своїх мрій у реальність», стверджують організатори.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

14 травня 2016, початок об 11:00
Галерея АртПРИЧАЛ (Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа