У Києві та Вашингтоні презентують книжку про заступника Бандери, який рятував євреїв

У понеділок, 10 червня, у Києві та Вашингтоні відбудеться презентація книжки Олега Проценка «Національний трибун. Життя та ідеї Івана Вовчука».
 
Іван Вовчук – націоналіст зі Сходу України, заступник Степана Бандери, соратник Романа Шухевича, Праведник народів світу. Це член Організації українських націоналістів, який отримав найвищу нагороду Держави Ізраїль: Меморіальний комплекс історії Голокосту «Яд Вашем» посмертно визнав цього заступника Бандери «Праведником народів світу» за порятунок євреїв від смерті.
 
До цього часу в Україні дуже мало знали про Вовчука, при тому що він був однією з найвпливовіших осіб у середовищі українських націоналістів та серед української діаспори, і навіть мав вплив на американський Конгрес.
 
Книжка Олега Проценка, видана київським видавництвом «Фронезис», стала першою цілісною біографією Івана Вовчука.
 
Це книга-протиотрута проти імперських, радянських та російських міфів. Постать Вовчука розбиває міф про українських націоналістів-антисемітів. Також розвінчує міф про те, що українських націоналістів нібито не було на Сході України.
 
Презентація відбудеться в один день і в Києві, і у Вашингтоні. В американській столиці книжку презентує Vovk Foundation, заснований онуками Івана Вовчука.
 
У Києві участь у презентації візьмуть:

  • Олег Проценко, автор книжки «Національний трибун. Життя та ідеї Івана Вовчука», автор та упорядник низки антологій політичної думки
  • Володимир В’ятрович, народний депутат України, дослідник історії визвольного руху
  • Микола Посівнич, історик, автор біографії Степана Бандери
  • Анатолій Дністровий, письменник, художник, офіцер ЗСУ
  • Юрій Вовчук, американський підприємець, онук Івана Вовчука (відеовключення із Вашингтона)

 
Захід відбудеться у Книгарні Сенс на Хрещатику (Київ, вул.Хрещатик, 34), другий поверх
 
Початок – о 19.00

Для участі просимо зареєструватися у гугл-формі тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа