У Києві презентують посібник для вчителів

Книга. Загальне

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту Український інститут національної пам’яті спільно з Українським центром вивчення історії Голокосту та Громадським комітетом для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру презентує методичний посібник для вчителів середніх шкіл «Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя».

27-го січня Україна і світ проводять вшанувальні заходи до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Вперше на державному рівні цю дату закріплено у постанові Верховної Ради України від 5 липня 2011 року «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру». Сигнальний примірник нового методичного посібника для вчителів шкіл «Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя», який ми сьогодні презентуємо, містить навчально-методичні розробки шкільних занять, підготовлені на основі віртуальної виставки “Бабин Яр – пам’ять на тлі історії та документального фільму «Бабин Яр у пошуках пам’яті». Український інститут національної пам’яті й в подальшому планує активно підтримувати громадські ініціативи та проекти, спрямовані на вшанування пам’яті жертв Голокосту, а також брати участь від імені держави в меморіалізації Бабиного Яру”, – наголосив Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.  

Новий методичний посібник стане в нагоді освітянам України, які викладають тему історії Бабиного Яру.

Важливим прикладом співпраці державних організацій з фаховими громадськими інституціями є видання Українським центром вивчення історії Голокосту за підтримки Інституту навчального посібника для вчителів історії «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя» Цей посібник може стати абсолютно вдалим прикладом для майбутньої справжньої допомоги освітянам України, що викладають тему історії Бабиного Яру в контексті національної історії України XX століття. Передовсім це добрий приклад для МОН України”, – зауважив директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський.

За словами провідного наукового співробітника Музею історії м. Києва, відповідального секретаря Громадського комітету для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру Віталія Нахмановича історія Бабиного Яру пов’язана з багатьма проблемами і питаннями, що потрібно розглядати комплексно.

Бабин Яр досі залишається проблемним та конфліктним місцем пам’яті, який символізує сучасні проблеми пам’яті про Голокост, Другу світову війну, радянські часи. Розв’язання цих проблем і конфліктів потребує комплексного підходу, розрахованого на найближчу та на далеку перспективу.  У цьому контексті поява посібника є важливим кроком, адже найбільш ефективним засобом формування історичної пам’яті в довгостроковій перспективі є загальна освіта”, – пояснив Нахманович.  

Довідково:

Посібник «Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії.

Путівник для вчителя» підготував Український центр вивчення історії Голокосту за підтримки

Українського інституту національної пам’яті та Благодійної ініціативи

«Українсько-єврейська зустріч» (Канада).

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа