У Києві презентують посібник для вчителів середніх шкіл «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя»

obklada_putivnyk_small_final

26 січня 2018 року до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту Український інститут національної пам’яті спільно з Українським центром вивчення історії Голокосту та Громадським комітетом для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру проводять презентацію нового методичного посібника для вчителів середніх шкіл «Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя».

В рамках заходу також відбудеться публічна дискусія, під час якої  обговорять широке коло проблем, пов’язаних з увічненням пам’яті жертв Голокосту та Бабиного Яру.

Учасники:

Володимир В’ятрович, Голова Українського інституту національної пам’яті

Анатолій Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокосту

Віталій Нахманович, провідний науковий співробітник Музею історії м. Києва, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

10:00-11:00

Український кризовий медіа-центр,

Київ, вул. Хрещатик, 2 (Український дім)

Під час заходу учасники також обговорять широке коло проблем, пов’язаних із політикою пам’яті щодо Бабиного Яру, зокрема питання меморіалізації історії Бабиного Яру.

Довідково: Посібник «Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя» видав Український центр вивчення історії Голокосту за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч» (Канада).

У ньому вміщено навчально-методичні розробки шкільних занять, підготовлені на основі однойменної віртуальної виставки, створеної Музеєм історії міста Києва спільно з Українським інститутом національної пам’яті, та документального фільму «Бабин Яр у пошуках пам’яті». Практичні заняття путівника допомагають вчителю організувати обговорення широкого кола питань, пов’язаних із історичною пам’яттю та, зокрема, пам’яттю про жертви Бабиного Яру.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа