У Києві -персональна виставка Інни Вапнярської

І. Вапнярська

16 травня 2016 року о 16 год. у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться презентація виставки «Інна Вапнярська. Малярство».

Персональна виставка Інни Вапнярської присвячена 50-річчю від дня її народження і є своєрідним звітом творчих досягнень художниці. Інна Дмитрівна належить до нової когорти українських митців, що утворилася в часи становлення України як незалежної держави.

Викладаючи в Київському художньо-промисловому технікумі, Інна Вапнярська опанувала техніку та методику петриківського розпису. У майбутньому це стало визначальним для її творчості, в якій поєднались академічна освіта, народний фольклор та усталені традиції петриківського розпису. Як результат, перед нами – декоративний вид народного малярства з умовно-просторовими рішеннями станкової композиції та елементами пейзажу.

Ретроспективна виставка творів Інни Вапнярської є яскравим свідчення послідовного та цілеспрямованого творчого шляху художниці упродовж більш ніж двадцяти років. Сьогодні художниця перебуває у розквіті творчих сил, про що свідчать її останні роботи.

Виставка працюватиме до 10 червня 2016 р.

Наша адреса: Київ, вул. Лаврська, 9 корп. 2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа