У Києві історики обговорять події Української революції 1917-21 рр.

ukrrevolution1–2 червня Інститут історії України НАН України, Український інститут національної пам’яті, Київський національний університет імені Тараса Шевченка проводять Міжнародну наукову конференцію «Революція, державність, нація: Україна на шляху самоствердження (1917–1921 рр.)» до 100-річчя Української революції 1917-1921 рр.

   Під час форуму історики дадуть свою відповідь на питання чи був шанс в українців у протистоянні «імперії vs національні держави», обговорять концепції та рефлексії подій 1917 – 1921 рр., розглянуть проблемні аспекти військової, регіональної та «неукраїнської» історій революційних подій, а також конструювання спадщини та пам’яті про Українську революцію.

 Спікерами конференції будуть 50 відомих дослідників з шести країн світу – України, США, Канади, Австрії, Польщі та Білорусі.

 Конференція відбудеться за підтримки Програми досліджень сучасної історії і культури України імені Петра Яцика, Міжнародного фонду «Відродження», Сіверського інституту регіональних досліджень та Польського інституту в Києві.

Початок роботи конференції – 1 червня о 9.30.

Реєстрація учасників – з  9.00.

  Адреса: вул. Володимирська 60 (червоний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зала Вченої ради).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа