У Києві активісти демонтують старі таблички на перейменованих вулицях

18 березня о 13:00 активісти на вул. Січових Стрільців у Києві демонтують таблички з її старою назвою – вул.Артема, та віднесуть їх працівникам ЖКГ з вимогою розмістити нові.

Минуло півроку, як вулицю перейменовано, проте відповідальні за встановлення нових табличок працівники ЖКГ досі їх не замінили.

Акція сприятиме прискоренню процесу реальної декомунізації, а також продемонструє явне затягування та саботаж перейменування вулиць з боку виконавців

Згідно з рішенням Київської міської ради від 03.09.15р. № 944/1808 “Про перейменування вулиць, площ, провулків та проспектів у місті Києві” вул. Артема перейменовано на вул. Січових Стрільців.

У разі зміни назви вулиць, провулків, проїздів і номерів будинків всі будинкові та вказівні знаки повинні бути замінені на нові не пізніше двох місяців з моменту виходу рішення про перейменування (Рішення виконавчого комітету Київської міської ради народних депутатів від 10 червня 1970 року N 999 “Про заходи по впорядкуванню єдиних вказівних знаків на будинках і спорудах у м. Києві”)

Акція перебачає:

1. Демонтаж табличок по вул.Січових Стрільців

2. Розміщення стікерів з правильною назвою вулиці

3. Спілкування з представниками ЖКГ та КП щодо описаної проблеми

Акція здійснюється з ініціативи ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», у рамках громадської кампанії з декомунізації спільно з Інститутом національної пам’яті України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа