У Києві активісти демонтували таблички по вул.Січових Стрільців з її старою назвою – вул.Артема

unnamed(6)

Сьогодні, 18 березня, київські активісти демонтували таблички по вул.Січових Стрільців з її старою назвою – вул.Артема. Усього вдалося зняти 3 покажчика, а на 5 – наклеїти наліпки з новою і правильною назвою «вул.Січових Стрільців».

Після акції, активісти з «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» відвезли демонтовані таблички установі, що відповідальна за їхню заміну – Керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва.

«Ще в січні ми подали запит в Шевченківську райдержадміністрацію щодо того, коли і яким наказом перейменовано вулицю Артема на Січових Стрільців. У відповідь отримали Рішення Київради від 3 вересня 2015 року, тобто минуло більше пів року, а таблички досі не замінено. Відповідно до інформації Департаменту ЖКІ, відповідальною за зміну табличок на цій вулиці є «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва»», – повідомив Сергій Репік, активіст з «Молодіжного Націоналістичного Конгресу».

За його словами, телефоном в компанії повідомили, що працюють у будні. Сьогодні ж, у п’ятницю, активісти намагалися передати демонтовані таблички, та нікого з керівництва компанії не було на місці.

Уже зараз активісти готують інформаційний запит до Управління контролю за благоустроєм щодо притягнення до відповідальності порушників, які своєчасно не замінили вуличні покажчики по вул.Січових Стрільців.

«Головна мета акції – інформаційний розголос, привернення уваги громадськості та відповідальних виконавчих органів до проблеми заміни старих вказівників на нові. Цікаво, що Департамент ЖКІ повідомив нам, що всього в Києві заміні згідно декомунізаційних законів підлягає 1132 будинникових покажчики. Заміна однієї на металеву з емальованої сталі коштує 1 400 грн.  Не важко перевірити, що реальна вартість складає всього 200 грн. Це також питання, з яким слід розбиратися», – додав Сергій Репік.

«Молодіжний Націоналістичний Конгрес» спільно з Інститутом національної пам’яті провадить громадську кампанію з декомунізації

unnamed(7)

unnamed(5)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа