У Києві вшанували Героїв Незалежності та писали листи військовим

24 серпня біля пам’ятника Сковороди на Контрактовій площі  відбулась акція до Дня незалежності України – «Герої Незалежності».

Активісти Громадського сектору Євромайдану спільно із Благодійним фондом «Героїка» підготували 16 історій про подвиги, які здійснили видатні герої минулого та звитяжці сучасності. Під час акції ці історії зачитали діти та відомі митці аби нагадати українцям про ціну незалежності.

Павло Подобєд, активіст Громадського сектора Євромайдану розповідає: «Акція «Герої Незалежності» – це синергетичний ефект взаємодії десятків небайдужих, патріотичних, героїчних та відданих українців, з усіх кутків України. Ідея поширення інформації про Героїв минулого та звитяжців сучасності, очевидно, була на часі, бо нам достатньо було лише про неї розповісти, і усі охочі долучались, кожен як міг у своїй сфері. Результатом – є втілення акції у 3-ох різних пластах, для охоплення якомога ширшого кола  слухачів. Так ми сподіваємось, що пам’ять про героїв житиме по завершенні акції, і кожен охочей зможе дізнатись про про Героїв своєї батьківщини, яким завдячує незалежністю України».

Акція одночасно відбувалась у Києві, Харкові, Львові, Херсоні, Одесі, Комсомольську Полтавської області таким чином злучить українців від заходу й до сходу від півночі аж до півдня у спільній меті вшанувати лицарів, котрим завдячують суверенною державою.

Активісти поділили акцію на 3 етапи. Результатом 1-го підготовчого етапу стала соціальна реклама, на котрій помістили світлину та історію про кожного героя.  Її вдалось поширити по Києву за сприяння Київради та небайдужих приватних компаній, що надали площі для її розміщення. 2-й урочистий етап відбувся 24 серпня об 11:00. І складався з читань історій на широкий загал. І 3-й завершальний етап, це трансляція на екрані відеозапису читань історій про героїв на Контрактовій площі о 20:30.

В такий спосіб активісти максимально залучили аудиторію аби донести замовчуванні історичні моменти минулого України та популяризувати подвиги героїв сучасності.

1фото

2фото

3фото

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа