У Києві відбулося засідання президії УВКР

Завдяки позиції Спілки Українців Придністров”я, в цій самопроголошеній республіці не відбулося жодного антиукраїнського мітингу. Про це повідомив голова спілки Леонід Ткачук під час засідання президії Української Всесвітньої Координаційної Ради, 14 грудня в Києві.
“Предністров”я дуже складний регіон. Там проживає 200 тис. громадян Молдови, 200 тис громадян Росії і 100 тис. громадян України. Коли нам стало відомо, що деякими проросійськими силами готується антиукраїнська акція, ми зустрілися з керівництвом організацій, котрі представляють громадян Росії та Молдови і повідомили, що у випадку проведення подібного заходу українська громада буде проводити відповідні акції на підтримку України. Нам вдалося домовитися, що для уникнення провокацій та недопущення конфронтації, в республіці не будуть проводитися акції антиукраїнського характеру”- зазначив Леонід Ткачук.
Член Президії УВКР Олександр Ушинський, який вчора повернувся з передової, де він воює у складі ДУК “Правий Сектор” розповів про ситуацію на фронті, зокрема в Донецькому аеропорту, потреби вояків та допомогу, яку УВКР надала учасникам АТО з початку військових дій.
Як зазначив голова УВКР, Михайло Ратушний, організація продовжить роботу щодо координації та доставки допомоги українським військовим від українців з різних країн світу.
Власне про необхідність такої координації щодо гуманітарної допомоги з-за кордону зазначив голова “Об”єднання українців Польщі”, Петро Тима. Він, зокрема, сказав, що незважаючи на те, що міністерство оборони Польщі виділило Україні 130 тисяч комплектів термобілизни, в той час продовжували звертатися різні організації з України, збираючи кошти на термобілизну. “Чи потрапила допомога польської держави до кінцевих адресатів, чи застрягла десь на складах – невідомо”.
Петро Тима розповів також про велику кількість біженців з України, які просять політичного притулку в Польщі. Дуже часто ці люди отримують відмову, оскільки відсутні підстави для надання такого статусу, адже на більшості території України нема військових дій і ці громадяни можуть переїхати туди.
“На жаль ці люди дуже часто є обдурені і приїхавши до Польщі лишаються покинуті напризволяще без легального статусу”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа