У Києві відбудеться етнодуховний фестиваль «Обнова»

19 травня у м. Вишневому біля Києва відбудеться молодіжний етнодуховний фестиваль «Обнова». Фестиваль має на меті через українську музику та народні звичаї і традиції, духовну обрядовість та сучасну культуру, популяризувати серед молоді українську культуру.

Фестиваль «Обнова» у Вишневому триватиме один день. У програмі фестивалю: екуменічна молитваза українську молодь, виступи професійних виконавців, виставка-продаж виробів народних майстрів, дитячий майданчик, мистецькі майстер-класи. У фестивалі візьмуть участь популярні виконавців та гурти. Зокрема, вже підтвердили свою присутність Тарас Чубай, Марічка Бурмака та Гурт «ТаРУТА».

Фестиваль організовує київське молодіжне товариство «ОБНОВА» та Центр академічного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ. Організатори кажуть, що хоча такий фестиваль організовують вперше, взяти в ньому участь вже зголосилося чимало відомих виконавців.

«Вже кілька років, товариство «Обнова» у Чернівцях організовує «ОБНОВА-Фест». Там він має велику популярність, але досі нічого подібного не було в Києві. Коли ми запропонували виконавцям виступити на фестивалі у Києві, вони радо зголосилися» – розповідає координатор фестивалю Анна Холодницька.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа