У Києві українці з усього світу вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Києві відбулися скорботна хода та молебень біля меморіалу у пам’ять жертв голодомору.

Скорботна хода вирушила від метро “Арсенальна” у напрямку меморіалу. Спочатку учасників налічувалося кілька сотень, але до них згодом долучалися інші. За словами прес-секретаря Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду Ярини Ясиневич, у ході остаточно взяли участь 6 тисяч осіб, серед них керівники політичних партій, громадських організацій в Україні та діяспорі. Серед інших, на чолі ходи ішди Голова ОУН (бандерівців) Стефан Романів та Голова Ради українських державницьких організацій Північної Америки Юрій Шимко.

foto-pres-sluzhbi-vo--bat-kivschina--

Світлина: прес-служба “Батьківщини”

За словами Ярини Ясиневич, багато молоді йшло під національними прапорами, з траурними стрічками. Було декілька прапорів Євросоюзу із траурними стрічками. На чолі колони молоді люди несли 40-метрове зшите полотно із посланнями пам’яті. Їх молодь писала в обласних центрах України для тих, хто вшановуватиме сторіччя геноциду через 20 років.

Раніше Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду звернувся до сільських та селищних громад із тим, щоб вони підготували такі послання пам’яті, які зараз надходять до комітету. З них протягом року буде сформований окремий том національної книги пам’яті.

Молебень відслужив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

У ньому взяли участь представники майже всіх українських конфесій, окрім УПЦ Московського патріархату.

foto-z-twitter--aronets-

Світлина: О. Аронець з Твіттера

Українська Інформаційна Служба

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа