У Києві та Луцьку пройшла акція “Не бійся, не бийся! Непокаране зло зростає!”

_DSC9405

Активісти Громадського сектора Євромайдану зібрались сьогодні у Луцьку та Києві (біля будівлі МВС; на перехрестях біля Оперного театру, м. Кловська та Європейської пл.) аби хвилиною мовчання вшанувати пам’ять героїв «Небесної сотні» та нагадати про те, що сьогодні виповнюється півроку від початку безчинств 30 листопада 2013 року, коли побили студентів на Майдані. Також громадяни зібрались з метою увіковічнення пам’яті тих загиблих, які в травні могли б відзначати своє день народження, та згадати їх поіменно: Прохорський Василь Петрович, Прохорчук Віктор Олександрович, Опанасюк Валерій Адамович, Чернець Віктор Григорович, Гриневич Едуард Михайлович.

Катерина Ніколаєнко, активістка Громадського сектора Євромайдану, зазначила: «Для нас дуже важливо нагадувати як політикам, так і пересічним громадянам, що хоча сам Майдан нібито й закінчився, та його справа триває. Зараз головне, щоб усе це не зійшло нанівець, тобто зусилля тих людей, що виходили на протест супроти корумпованої влади, та тих, хто за нову Україну віддав своє життя. І ще я особисто просто хотіла спом’янути всіх загиблих під час тих буремних подій, які почалися рівно шість місяців тому».

«Акція несе 2 складові: нагадати громадськості сумні події, з яких все почалось, та які призвели до подальших злочинів, і на жаль залишились безкарними. Друга складова – вимагати у влади, зокрема у МВС притягти до відповідальності організаторів та виконавців цих злочинів. Сьогодні до акції долучаються також і активісти з інших міст, де вони збираються та демонструють свою громадянську позицію та небайдужість. До нас постійно надходять листи із фото та інформацією від учасників з акцій. Нещодавно ми отримали фото активістів з Луцьку та постійно продовжуємо отримувати з інших міст. Це свідчить про те, що наша пам’ять не згасла, і українці з усіх кутків країни висловлюють свою позицію. Якщо влада не буде реагувати, то формат тиску на владу може бути змінено», – зазначає співорганізатор акції Олександр Мельник.

Акція є постійною та має на меті щомісяця 30 числа збирати активістів аби вшановувати загиблих на майдані героїв та хвилиною мовчання увіковічнити пам’ять про них. Наступного місяця активісти будуть збиратись, щоб вшанувати героїв «Небесної сотні», народжених у червні.

Spilka Ukr Molodi_Kyiv [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа