У Києві пройшла конференція щодо затриманого лідера «Патріоту України»

На фото: Андрій Білецький

29 грудня 2011 р., в інформагентстві УНІАН відбулася прес-конференція, присвячена арешту у Харкові лідера організації «Патріот України» і Соціал-Національної Асамблеї Андрія Білецького. У ній взяли участь Олег Однороженко, Євген Комісар та Микола Коханівський.

За словами Миколи Коханівського, Білецького затримали за звинуваченням у причетності до побиття людини біля офісу «Патріоту України» у Харкові. На його думку, підстава для затримання є вигаданою, а за нею стоять провокації влади. У якості прикладу він навів інкримінування справи за підозрами  у тероризмі членів «Патріоту України» у місті Василькові та організації «Тризуб» у Запоріжжі.

Олег Однороженко наголосив на тому, що існує проблема непоінформрванності населення. Також він розповів деталі затримання підозрюваного: його  затримав спецпідрозділ СБУ «Альфа» біля власного будинку. З ним були ще два члени організації, на яких наставили зброю. Білецького відвезли до міської управи міліції, звідти в ІТТ. Також він висловив свої версії щодо інших порушених справ-  «васильківських терористів» і побиття журналіста Колесникова, зробив наголос на патріотичній та антикорупційній діяльності організації, зокрема боротьбі з несанкціонованими точками торгівлі. Однороженко також бачить причину затримання Білецького у діяльності силових органів: «Мета СБУ – ізолювати і залякати керівництво ПУ та його активістів і паралізувати діяльність організації». Він нагадав, що «у кінці листопада на Андрія Білецького відбувся напад», за яким стояли «позаштатні співробітники СБУ Калюка і Бестаєв. Користуючись довірою, вони підкинули зброю Володимиру Шпарі».

У якості аргументу щодо відсутності складу злочину Євген Комісар навів приклади відмови від показань свідків у цій та інших справах проти членів організації «Патріот України». Він повторив оголошену раніше позицію «Патріота України» щодо проведення чемпіонату «Євро-2012»: «Ми виступали проти чемпіонату України з футболу, бо це не дуже значна подія, а лише засіб для крадійства грошей з бюджету». Та висловив  ультиматум: «Якщо наших побратимів буде засуджено, ми не дамо провести цей чемпіонат». «Зірвати футбольний матч порівняно в рамках закону не така вже й велика проблема. Причому без терактів, достатньо мирними засобами. В разі чого – можемо навіть у Польщу з’їздити. Розуму вистачить. На відміну від СБУ, ми маємо серйозний інтелектуальний потенціал», – доповнив Однороженко.

Наразі організація планує зайнятися захистом затриманого лідера, проводити інформаційну кампанію щодо цієї та інших справ, де фігурує «Патріот України». Раніше повідомлялося про плани щодо реєстрації політичної партії на основі структури.

За матеріалами Олени Білозерської

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа