У Києві на прем’єру документального фільму про видатного митця-воїна Михайла Гаврилка прийшло понад 700 осіб

7 лютого 2013 р. у Будинку кіно відбулася прем’єра документального фільму “Стеком і шаблею”, в якій взяли участь творці фільму – Роман Коваль, Володимир Бондаренко, Василь Портяк, а також кобзар Тарас Силенко.

Вів вечір народний депутат України Олесь Доній.

Після перегляду фільму вдячні глядачі стоячи влаштували овацію.

Організаторами прем’єри виступили Національна спілка кінематографістів, Історичний клуб “Холодний Яр”, Мистецьке об’єднання “Остання барикада” та Всеукраїнський комітет захисту української мови.

 

 

“Прочитайте тую славу”

Прем’єра двосерійного документального фільму Олександра Домбровського

 

9 лютого о 21.00 на телеканалі “Культура” відбудеться прем’єра двосерійного документального фільму Олександра Домбровського “Прочитайте тую славу” – про життя і творчість письменника Романа Коваля, книжку якого “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” номіновано на Шевченківську премію.

У фільмі прозвучить не лише розповідь Романа Коваля про свій рід-родину, але й думки про його творчість визначних творців української культури – кобзарів Тараса Силенка і Василя Литвина, скульпторів Михайла Горлового та Руслана Найду, письменника Василя Шкляра, тележурналіста Андрія Охрімовича, професора Любомира Пирога та рок-музиканта Сергія Василюка.

10 лютого о 10.00 відбудеться повтор фільму.

 

 

Вечір пам’яті воїна-митця Михайла Гаврилка

Вшанування розпочнуться 10 лютого 2013 р. о 18.00 в актовій залі Національної спілки художників України (Київ, вул. Артема /Січових стрільців/, буд. 1/5 – Львівська площа).
Участь візьмуть автор книжки “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” Роман Коваль, голова Національної спілки художників України скульптор Володимир Чепелик, академік Олесь Федорук, кобзар Тарас Силенко, скульптор Михайло Горловий, поетеса Ольга Страшенко, народний депутат України Олесь Доній, дует Нелі Франчук і Гриця Лук’яненка.
Відбудеться також презентація книжки “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” та остання київська прем’єра документального фільму “Стеком і шаблею”. У прем’єрі візьмуть участь режисер фільму Володимир Бондаренко, співавтор сценарію Василь Портяк та виконавець головної ролі Володимир Пащенко.
Вестимуть вечір Василь Шкляр і Роман Коваль.
Організатори: Національна спілка художників України, Історичний клуб “Холодний Яр”, Мистецьке об’єднання “Остання барикада”, Всеукраїнський комітет захисту української мови.
Вхід вільний.

 

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа