У квітні та травні відбудуться конкурси на частоти, що прораховані для потреб АТО та Криму

Комісія з питань відновлення мовлення при Міністерстві інформаційної політики України ініціювала замовлення прорахунку нових частот у Луганській та Донецькій областях і погодила перелік частот у зоні проведення АТО та в Херсонській області, щодо яких Національна рада має оголосити конкурси.

Зокрема, на конкурси потраплять FM-частоти, що були прораховані в Покровську, Костянтинівці, Бахмуті та Краматорську Донецької області; в Щасті, Старобільську та Кремінній Луганської області.
За словами члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, протягом останніх трьох років у зоні проведення практикується спрощена система – надання дозволів на тимчасове мовлення. Але на дозволи можуть претендувати лише ті редакції, які вже мають ліцензії Національної ради.

«Ми ініціюємо конкурси саме для того, щоби в зоні проведення АТО з’явилися нові радіостанції», – підкреслив Костинський.
Для потреб Криму Комісія рекомендувала проведення конкурсу на цифрову частоту, прораховану для с. Чонгар Херсонської області. Це дозволить охопити північ Криму цифровим сигналом 4-5 українських телеканалів у стандарті DVB-T2.
Також Комісією ініційоване замовлення нових FM-радіочастот: у Станиці Луганській, Попасній, Світлодарську Луганської області; в Авдіївці та Мар’їнці Донецької області.
Перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зазначила, що наразі Міністерство продовжує перемовини із зарубіжними партнерами з метою розвитку українського телевізійного та радіомовлення, а також підтримки та розвитку Суспільного мовлення (ПАТ “НСТУ”) в зоні проведення АТО та поза її межами.

Розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму відбувається в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення. Керівництво Комісії здійснюють очільники Міністерства інформаційної політики України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Received: from mail.mip.gov.ua [91.218.213.65]; Wed, 19 Apr 2017 14:50:24 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа