У Кривому Розі люди Вілкула намагаються зняти з мерських виборів чотирьох кандидатів

Сьогодні, Дніпропетровський окружний адміністративний суд розгляне подання одного з кандидатів на посаду Криворізького міського голови О.Натарова з вимогою зобов’язати Криворізьку міську виборчу комісію зняти з виборів 4 кандидатів, серед яких кандидат від “Народного контролю” Ігор Левицький.

Про це повідомив юрист партії “Народний контроль” Тарас Боровський.

Він зазначив, що 5 березня, на початку святкових вихідних, Криворізька МВК отримала лист із ЦВК про можливі порушення законодавства при реєстрації з боку деяких кандидатів.

Зокрема йшлося про те, що деякі кандидати висуваються одночасно від різних партій. ЦВК в листі зобов’язала Криворізьку МВК перевірити деяких кандидатів на предмет дотримання ними законності висування і, в разі виявлення порушень, – зняти кандидатів-порушників з виборів.

“В цьому листі був перелік кандидатів, яких треба перевірити, але нічого не було сказано про І. Левицького. Однак, 6 березня Криворізька МВК надіслала І. Левицькому лист з проханням пояснити, чи не надавав він згоду на одночасне балотування кандидатом на мери Кривого Рогу та ще на якісь інші вибори”, – повідомляє юрист.

Щоб уникнути будь-яких маніпуляцій, І. Левицький самостійно надав пояснення, що на даний момент на даних виборах балотується виключно на посаду Криворізького міського голови виключно від партії «ГР «Народний контроль».

По закону скасувати реєстрацію кандидата, виборча комісія могла не пізніше як за 18 днів до дня голосування (8 березня). І тому у святковий день, 8 березня 2016 року Криворізька МВК розглянула законність висування деяких кандидатів і жодних порушень з боку І. Левицького не знайшла.

Комісія прийняла Постанову № 60, в якій остаточно закріпила І. Левицького в статусі кандидата. Після цього дня по закону вже не можна було б скасувати його реєстрацію.

Однак, в суботу 12 березня 2016 року один з кандидатів на посаду Криворізького міського голови О.Натаров подав на Криворізьку МВК до суду з проханням відмінити Постанову №60 та зобов’язати Криворізьку МВК зняти з виборів 4 кандидатів (в тому числі і І.Левицького).

“Що важливо, І. Левицького не поставили до відома, не запросили до суду в якості сторони або зацікавленої особи, а саме судове засідання було призначено на неділю 13 березня 2016 року. Це свідчить про бажання деяких сил по-щурячи зняти з виборів їх принципового і сильного конкурента – Ігоря Левицького”, – наголосив Т.Боровський.

Втім, Дніпропетровський окружний адміністративний суд таки вирішив викликати І. Левицького у якості третьої особи на стороні відповідача, а саме засідання переніс на понеділок 14 березня 2016 року 11:00.

Далі буде…

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа