У Харкові затримали корегувальника, що готував удар по спецпідрозділу «Кракен»

Працівника торговельно-розважального центру у Харкові підозрюють у роботі на російського агресора. За даними слідства, він шукав місця розміщення військових і розвідував інформацію серед клієнтів ТРЦ.

За наведенням харків’янина росія планувала завдати ударів балістичними ракетами та керованими авіабомбами типу КАБ-500, повідомив речник СБУ на Харківщині Владислав Абдула

«Зловмисник намагався виявити локації спецпідрозділу «Кракен» Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Щоб навести на ціль, коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв’язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати», — розповів Абдула.

Чоловіка затримали вдома. СБУ називає його ідеологічним прихильником рф, який почав працювати на російську розвідку у квітні 2024 року.

«Для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони. Крім того, «втемну» випитував потрібну інформацію у клієнтів торговельно-розважального центру, де він працював», — з’ясували слідчі.

Харків’янину повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Він перебуває під вартою.

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа