У Харкові відбулася зустріч-спомин «Герої не вмирають»

7 червня 2014 року на Троїцьку поминальну суботу у Свято-Дмитрівському храмі міста Харкова відбулися заходи, що вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та пам’ять, полеглих навесні 2014, захисників України. Поминальну службу відправив архиєпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко). Після Святої літургії було відправлено парастас, під час якого поминалися поіменно герої Майдану та оборонці цілісності та єдності Української Держави. Після служб Божих у приміщені церкви відбулася зустріч «Герої не вмирають», на який свободівці та инші учасники Майдану поділилися власними спогадами про загиблих героїв. Під час зустрічі демонструвалися фото та відеоматеріяли про подвиг українців на Революції гідності 2013-2014 рр.

«Троїцька поминальна субота – головний день молитви за вічний спокій померлих. Сьогодні ми згадуємо усіх померлих й вшановуємо їхню пам’ять. Головними й трагічними подіями останніх місяців стали подвиг українського народу на Революції гідності та героїчна боротьба українських вояків з російським аґресором та донецьким криміналітетом», – наголосив, відкриваючи зустріч-спомин, Владика Ігор.

Свободівець Михайло Соколов, що був на Майдані від початку й до повалення режиму Януковича, розповів про те як загинув Юрій Паращук, про страшні деталі впізнання його тіла у тимчасовому морзі у готелі «Україна». «Юрко Паращук – один з багатьох героїв тих визначальних та страшних подій. На превеликий жаль Небесна сотня поповнюється новими героями й сьогодні. Вони гинуть вже не у боротьбі зі злочинним режимом. Вони кладуть своє життя, захищаючі саму ідею Незалежної Соборної Української Держави. Тим вони стають поруч із великими борцями за Волю України минулих часів – вільним козацтвом та героями національно-визвольних змагань першої половини ХХ сторіччя. Але нинішніх героїв ми мали честь знати особисто. Тому вони залишаться живими у наших серцях», – наголосив член Харківського обласного комітету ВО «Свобода» Михайло Соколов.

Фотозвіт пресової служби Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ за посиланням: https://plus.google.com/photos/114248405139296196234/albums/6022253354692578897

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа