У Харкові розбили бюсти молодогвардійцям

Погруддя, за даними ОВА, досі охороняються законом: згідно з офіційними документами — це пам’ятка монументального мистецтва місцевого значення. 

Про руйнування бюстів біля школи №116 на вул. Культури, 22 повідомив співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков.

Заступник директора департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Олександр Костін у коментарі ЗМІ розповів, що співробітники департаменту 14 лютого оглянули пошкодження та склали відповідний акт, оскільки погруддя, згідно з реєстром, є пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення. Заяву до поліції не складали.

Джерело фото: Вадим Поздняков/FacebookЗа даними ОВА, балансоутримувачем погрудь є школа №116.

Рішення щодо статусу пам’ятки  — на розгляді Міністерства культури. 

«Обласна військова адміністрація подавала низку об’єктів, які, на нашу думку, на думку територіальних громад, підпадають під дію закону про деколонізацію. Зокрема, в цьому переліку були і ці пошкоджені сьогодні пам’ятки. Справа в тому, що під дію закону не підпадали пам’ятки монументального мистецтва. Тому ми чекаємо на рішення Мінкульту», — пояснив Костін.

За його словами обласна адміністрація просить міністерство позбавити статусу пам’ятки близько 150 об’єктів на Харківщині.

Ввечері 14 лютого містяни почали повідомляти у соціальних мережах, що погруддя залишилися без голів.

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа