У Харкові провели акцію проти російського бізнесу в Україні

6 лютого 2016 року Харківський осередок ВГО “Сокіл” за підтримки ВО “Свобода” провів акцію проти російського бізнесу в Україні. Пікетували дві філії російського банку «Сбербанк Росії», що розташовані у середмісті Харкова: одна на вулиці Сумській – центральній вулиці міста, инша – на вулиці Донець-Захаржевського, що має прямий вихід на головну площу – майдан Конституції. До пікету сокільців та свободівців долучилися представники инших патріотичних організації та містяни. Керівник Харківського осередку ВГО «Сокіл», свободівець Вадим Поздняков закликав бойкотувати товари та послуги російських компаній, адже, віддаючи їм свої гроші, українці із власної кишені фінансують окупантів, агресорів та терористів.

Активісти «Соколу» та «Свободи» наклеїли на вікна будівель «Сбербанку Росіі» наліпки за надписами: «Російське вбиває» та «Не спонсоруй війну» і закликали містян бойкотувати російські товари та послуги. Перед будівлею банку на Донець-Захаржевського сокільці вилили на асфальт червону фарбу, що символізувала кров українців, що загинули у російсько-українській війні.

«Наша сьогоднішня акція є акцією прямої дії, що закликає українців оголосити широкий бойкот російському бізнесові. По всій Україні місцеві осередки «Соколу» проводять аналогічні пікети установ російського бізнесу. Ми будемо і надалі проводити подібні акції, бо влада повинна дослухатися до наших вимог і заборонити діяльність російських компаній в Україні. Вже два роки між Україною та Росією точиться війна, яку влада уперто не хоче визнати війною та називає недолугим словом АТО. За цей час ми втратили Крим та частину Донбасу, тисячі наших вояків віддали на фронті своє життя. Та, на думку владців, все це не є вагомою підставою, аби заборонити діяльність російських компаній в Україні і, зокрема, у Харкові. Ми бачимо, що російські фінансові установи у нашому місті продовжують працювати і почуваються себе досить добре. Доки ми своїми грошима будемо фінансувати окупанта, доти буде литися кров наших захисників – українських військових. Кожна гривня, яку отримує Росія в Україні, повертається кулею в наших вояків. Ми закликаємо кожного – не фінансуй окупанта з власної кишені! Не спонсоруй війну!», – наголосив очільник Харківського «Соколу», свободівець Вадим Поздняков.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа