У Харкові дивилися стрічку про депортацію кримських татар

У Харкові, в рамках кіномарафону “Нескорених націй”, відбувся кінопоказ фільму “Хайтарма”. Стрічка відображає реальні події Другої світової війни, а саме сталінську депортацію кримських татар. Кіноклуб зібрав студентів, звичайних харків’ян, а також бійців АТО, які перебували під час ротації.

Перед кінопоказом члени МНК розповіли про вишкільну систему МНК, та запросили усіх учасників кіноклубу на табори, зокрема регіональний табір “Слобідські ночі” та всеукраїнський табір “Відвага”.

Сам фільм справив на глядачів незабутні враження, адже багато хто з присутніх лише здогадувалися наскільки масштабними були жертви цієї депортації.

“Стрічка показує події, що відбулися у травні 1944 року за 4 дні, але ці дні були варті життів тисяч людей. Мабуть саме тому по закінчення фільму жоден із учасників кіноклубу кілька хвилин не зміг промовити ані слова, всі були під враженнями. Гостроти додавало відчуття, що щось подібне саме зараз відбувається із татарами та українцями у окупованому Криму, Донбасі. Через російську агресію люди втратили свої будинки та Батьківщину”, – говорить представниця МНК Ольга Грідчина.

Нагадаємо, що кіномарафон “Нескорених Націй” відбувся за сприяння “Альянс Балто-Чорноморських Націй” та Незалежного культурного центру “Інді”.

Снимок(1)

Снимок1(1)

Снимок2(1)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа