У Горлівці сепаратисти побили і викрали сина активіста

У ніч на 25 квітня сепаратисти викрали сина голови Донецької обласної організації Європейської партії України Петра Антипа – горлівського активіста, учасника мітингів за суверенну Україну. Як стало відомо, невідомі, погрожуючи розправою, силою заштовхали молодого чоловіка в багажник і відвезли. Після декількох годин побоїв і залякувань хлопцю все ж таки вдалося втекти. З численними тілесними ушкодженнями його було доставлено до лікарні.

За словами Петра Антипа в Горлівці і області існують серйозні ризики для людей з проукраїнською позицією. Багато виїжджають, вивозять сім’ї, проте хочуть повертатися і продовжувати свою роботу. «Зараз багато залежить від Києва. Ми попереджали голову Донецької ОДА Сергія Таруту і київських політиків про можливі наслідки, але вусі знову наступають на старі граблі. Тарута спочатку поставився дуже несерйозно до цієї ситуації. Сподіваюся, що в даний час він змінив свою позицію і ситуація зміниться. Ми повністю програємо інформаційну війну. Однак сьогодні ще є можливість переламати ситуацію в Донецькій області. Влада повинна себе сильно проявити, не загравати, а діяти. Людям потрібно чітко пояснити, що таке Майдан і за що там стояли, щоб люди в Донецькій області розуміли, що це не фашисти якісь».

«Щодо настрою людей в Горлівці і в цілому в області – все більше людей починають розуміти, що насправді тут відбувається. Вже все по-іншому. Все більше людей виходять на мітинги за єдність України, але необхідна більш сильна підтримка з Києва. Йде війна, що тут можна ще сказати», – резюмував політик.

Прес-служба Донецької обласної організації Європейської партії України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа