У головного юриста Трампа провели обшук в українській справі

Giuliani

У середу вранці (це як в Києві після обіду) федеральні слідчі провели обшук в Манхеттенський квартирі Руді Джуліані і вилучили, зокрема, всі електронні пристрої.

Як повідомляє Нью-Йорк Таймс, федеральна прокуратура розслідує справи, пов’язані, зокрема, з діяльністю Джуліані в Україні та його нелегальною лобістською діяльністю для просування інтересів українських олігархів і деяких політиків за часів адміністрації Трампа.

Джуліані, зокрема, тісно взаємодіяв з російським агентом, депутатом українського парламенту Деркачем і харківсько-російським олігархом Фуксом, які потрапили під американські санкції за втручання у вибори в США.

Хоча ордер на обшук і вилучення доказів не є явним звинуваченням у неправомірних діях самого Руді Джуліані, він показує, що розслідування перейшло в нову агресивну фазу. Щоб отримати дозвіл на обшук, слідчі повинні переконати суддю, який повинен мати достатньо підстав вважати, що злочин було скоєно і що обшук виявить докази злочину.

Під час розслідування справи Джуліані прокурори, серед іншого, досліджували його потенційні ділові відносини в Україні та його роль у підштовхуванні адміністрації Трампа до звільнення американського посла в Україні, що було предметом свідчень на першому процесі імпічменту президента Трампа.

Тоді, коли він тиснув на українських чиновників для розслідування справи Байденів, Джуліані зосередився на усуненні з посади посла Марі Л. Йованович, яку він вважав перешкодою для цих зусиль. За наполяганням Джуліані та інших республіканців Трамп врешті звільнив Марі Йованович.

Як частину розслідування, прокурори дослідили, чи працював Джуліані не лише на Трампа, а й на українських чиновників чи підприємства, які хотіли, щоб посол була звільнена з їхніхвласних причин, повідомляють люди, які в курсі справи.

Відповідно до Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA), спроба впливати чи лобіювати дії уряду Сполучених Штатів на прохання чи вказівку іноземної посадової особи, не розголошуючи це Міністерству юстиції, є федеральним злочином.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа