У Гельсінкі відбувся Nordic-Ukraine Advocacy Summit

У Гельсінкі відбувся Nordic-Ukraine Advocacy Summit,   учасниками якого стали представники зарубіжних аналітичних центрів, депутати Європарламенту, громадські організації з України, країн Північної Європи та Балтії.

Під час 4 панельних дискусій обговорювалися місце і роль громадянського суспільства Північної Європи у підтримці України й шляхи відновлення безпеки та міжнародного права.

Як відзначила співзасновниця і заступник голови Українського центру безпеки та співпраці Олеся Горяйнова, здолати агресора можна тільки спільними зусиллями.

“На жаль, міжнародна спільнота досі боїться ескалації, якою лякає росія за підтримку України, встановлюючи обмеження для неї на застосування західної зброї. Але, як і гітлерівську Німеччину, сучасну росію зможе перемогти лише демократична коаліція. А поразка у цій війні стане поразкою всього Заходу”, – зазначила представниця УЦБС.

За підсумками саміту було ухвалено декларацію, що слугуватиме дорожньою картою для подальших зусиль з довгострокової підтримки України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа