У Facebook з’явилася група “Бойкот російськомовної “Української правди”

У Facebook з’явилася група “Бойкот російськомовної “Української правди”, яка станом на 5 серпня нараховувала понад тисячу учасників. Ми вимагаємо вибачень від головного редактора УП за неприпустимі українофобські висловлювання на адресу україномовних читачів УП та хамство з боку адміністратора сторінки УП на Facebook.

На офіційній сторінці «Українська правда» у Facebook адміністратор дозволив собі неприпустимі українофобські висловлювання на адресу україномовних читачів УП, які просили писати передмови до статей українською мовою.
Останньою краплею стала відповідь адміністратора: “Ну что ж… Может, читатели уважаемые, будете болеть исключительно за украиноязычных спортсменов? :)Украина, вперед!!”. Детально ситуацію описано в Офіційному зверненні до Головного редактора УП, яке прикріплюємо окремим файлом.

Обурені даним висловленням читачі УП створили групу «Бойкот російськомовної «Української правди» й висловили свою стурбованість тим, що відбувається в поважному видавництві. Ми вважаємо, що своїми висловлюваннями адміністратор УП у соцмережі Facebook принизив гідність і честь значної кількості людей.
Учасники групи написали Офіційне звернення до головного редактора Української правди Олени Притули, яке надіслали на офіційний емейл УП, до головного редактора УП на Facebook та розповсюдили в Інтернеті, але відповіді так і не отримали. Всі прохання до керівництва «Української правди» розібратися в ситуації були безрезультатними.

Тому ми вирішили через ЗМІ звернутися до керівництва видання зі своїми вимогами:
«Ми, громадяни України, читачі «Української правди», заснованої Георгієм Гонгадзе у 2000 році, звертаємося до головного редактора Інтернет-видання «Українська правда» з вимогами:
1. Офіційно вибачитись перед читачами УП за неприпустимі висловлювання свого співробітника.
2. Дати роз’яснення керівництва щодо ситуації, яка склалася.
3. Бути послідовними і вести передмови до статей україномовної версії “Української правди” УКРАЇНСЬКОЮ мовою.
У випадку, якщо наші вимоги будуть проігноровані, ми будемо змушені вважати, що співробітники «Української правди» і його керівництво є українофобами, і закликати до бойкоту видання «Українська правда».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа