У Донецьку під час розрому наметового містечка протестуючих чорнобильців загинув шахтар-інвалід

27 листопада у Донецьку під час розрому наметового містечка протестуючих чорнобильців загинув шахтар-інвалід.

Чорнобильці повідомили, що о 18:30 територію наметового містечка раптово прийшли близько 30 працівників міліції у формі. Вони, у свою чергу, запустили всередину великого штабного намету «десь 10 молодиків, одягнених у цивільний одяг із баклажками води, які почали відразу поливати піч (по центру намету стояла піч-«буржуйка»), пішов дим». Голодувальники вийшли з намету, одному з них стало зле, він знепритомнів.

Коли протестуючі підійшли до лікарів поцікавитися станом здоров`я їхнього товариша, медики нібито показали мовчки їм кардіограму серця постраждалого, яка виглядала суцільною рівною лінією, тобто, «фактично вони констатували його смерть», як зазначив один з товаришів загиблого.

Заступник начальника Головного управління МНС України в Донецькій області О.Мігрін спростував слова чорнобильців про те, що співробітники, які демонтували намет, нібито поводилися жорстко й топталися по людях.

«Співробітники МНС не топталися, про що є відеозйомка УВС», – заявив керівник облуправління МНС.

На запитання УНІАН, хто й навіщо заливав водою печі в наметі, О.Мігрін відповів: «Не можу я вам точно сказати, чи заливали вони водою, але демонтаж здійснювався нашими співробітниками. Ми виконували рішення суду щодо демонтажу намету».

«Результати розтину показали гостру серцеву недостатність на фоні ішемічної хвороби серця … змінені судини на фоні гіпертонічної хвороби другого ступеня. Видимих ​​ушкоджень, внутрішніх пошкоджень у трупа не було. Слідів алкоголю і ознак отруєння чадним газом за результатами судово-токсикологічного дослідження не зафіксовано. Він помер природною смертю на тлі хронічного, важкого захворювання серця і судин», – зачитала результати розтину померлого Конопльова замгубернатора.

Нині, за словами Андрія Павловського і Михайла Волинця (фракція «БЮТ-Батьківщина»), дружині загиблого дзвонять міські власті з міста Родінське і міста Красноармійська і фактично вимагають якомога швидше поховати Геннадія Конопльова, запевняючи, що ними вже замовлена їдальня для поминання і вирита яма на кладовищі.

За матерiалами: http://www.unian.net/, http://ua.korrespondent.net/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа